proionta

Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων τυροκομικών προϊόντων με τεχνολογικά προηγμένες και καινοτόμες μεθόδους αποξήρανσης

Συνεργασία Μέτρο 16 για το Υπέρ-Τυρί

Η Εταιρεία Euromind A.E σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Τεχνολογίας Γάλακτος), την εταιρεία New Milk Farms ΜΟΝ ΙΚΕ (υπηρεσίες έρευνας στη χημεία Τροφίμων), την εταιρεία Cheesco ΜΟΝ ΙΚΕ  (παραγωγή τυριού και τυροπήγματος) και την Ομάδα Παραγωγών Αγελαδινού Γάλακτος Χαλκηδόνας- Γαλακτοπαραγωγική ΙΚΕ υπέβαλε πρόταση  ύψους 145.000€  στο Μέτρο 16.1 και 16.2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

 

Η πρόταση έχει τίτλο «Βελτιστοποίηση ιδιοτήτων τυροκομικών προϊόντων με τεχνολογικά προηγμένες και καινοτόμες μεθόδους αποξήρανσης» και υπεβλήθη στο ΠΣΚΕ με κωδικό  έργου Μ16ΣΥΝ2-00079. Αντικείμενο της πρότασης είναι η συνεργασία των φορέων για την αφυδάτωση των τυροκομικών προϊόντων αξιοποιώντας νέες τεχνολογίες ξήρανσης. Σκοπός της αφυδάτωσης είναι η παραλαβή τυριών με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, μείωση του κόστους μεταφοράς και αποθήκευσης καθώς και την διατήρηση της θρεπτικής αξίας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών των αποξηραμένων τυριών.

topothesia euromind

Κιλκίς

Ανδρέα Παπανδρέου 14
23410 25882
topothesia euromind

Πολύκαστρο

Κόμβος Πολυκάστρου-Κιλκίς, ΠΑ.ΘΕ, Χ.Θ: 531 χλμ
23430 25405
topothesia euromind

Γέφυρα

24ο χλμ Θεσσαλονίκης-Έδεσσας
2310 753545
topothesia euromind

Επανομή

Σχολείου 4
23920 44949
topothesia euromind

Κρύα Βρύση

Θεμιστοκλέους 32 & 25ης Μαρτίου
23825 04840
topothesia euromind

Κολινδρός

Κεντρική Πλατεία Λούση 4
23530 31823
euromind